Activiteiten

Activiteiten

In de agenda van deze site zie je precies wat er de komende weken te doen is: KIJKEN dus!

a) Doordeweekse activiteiten

– Het Inloophuis is élke dag open van 12.00 tot 15.00 uur, dus ook op zon- en feestdagen. Soms is het een rustige plek om even op adem te komen of een krantje te lezen. Ook kun je gebruik maken van onze WiFi verbinding en van een computer om te internetten. Soms zijn er mensen bezig met activiteiten en soms is het er druk, bijvoorbeeld tijdens de maaltijden. Maar altijd is het gezellig en wordt je met een glimlach en een goede bak koffie of thee ontvangen door de gastvrouwen of heren.

– Maaltijden: elke maandag en woensdag van 12.15 tot 13.00 uur een voedzame maaltijd voor maximaal 20 gasten. Kosten € 4,–. Van te voren opgeven.
Op zaterdag vanaf 12.00 uur een lekkere kop soep en tosti’s voor 50 ct.

– Creatief: elke dinsdagmiddag wenskaarten maken. De kaarten worden voor € 1,- verkocht en de opbrengst is voor het Inloophuis.

– Spel: om de week is er op vrijdagmiddag een kaartclubje. Nu jokeren we. Bij voldoende belangstelling willen we ook een klaverjasclubje beginnen.

 Bewegen: elke donderdagochtend geeft Honorée van Looveren, gecertificeerd yogadocente, van 10.15 tot 11.30 uur stoelyoga in het Inloophuis. (Inloop vanaf 10.00 uur.) De kosten bedragen € 5,- per les, inclusief koffie of thee. 
Stoelyoga is een rustige bewegingsvorm om spieren en gewrichten soepeler te maken. Je leert spanning los te laten en je concentratie en motoriek te verbeteren. Tijdens de lessen staat het respecteren van je eigen mogelijkheden centraal. Je leert creatief om te gaan met eventuele beperkingen. Ontspannen en genieten staan voorop.

– Afwisselend: op vrijdagmiddag zijn er naast het kaarten afwisselende activiteiten. In samenwerking met het Creatief Platform Tiel is er om de 14 dagen een creatieve workshop. Er wordt dan gewerkt met verschillende materialen. Regelmatig is er een  spelmiddag met bingo of sjoelen en dergelijke.

– Bijzondere dagen: als een dag bijzonder is, dan maken wij er ook iets bijzonders van! Denk bijvoorbeeld aan de kerstdagen maar het kan ook een kampioenschap voetbal zijn, Prinsjesdag of het Fruitcorso.

b) Projecten

– Stadstuin de Franciscushof: Onder deskundige begeleiding zijn we met een aantal zeer enthousiaste mensen begonnen met een stadsmoestuin aan de van Leeuwenstraat in Tiel. Het is een biologische moestuin en de oogst wordt zo veel mogelijk gebruikt worden voor de maaltijden van het Inloophuis. Het geeft altijd veel werk, niet alleen op de tuin, ook voor de kokers in het Inloophuis, maar het is een fantastisch project! Bekijk de filmpjes van FotoBouwhuis en TV Gelderland op ons youtube kanaaltje.

c) Voor speciale groepen

– Ruimte voor anders-zijn: Dit samenwerkingsproject wil mensen met een psychiatrische of psychische handicap een plek te geven in kerk en samenleving zodat zij naar eigen behoeften en mogelijkheden kunnen participeren.

– Tielse Maatjes: vanuit Ruimte voor anders-zijn is het project Tielse Maatjes ontstaan. In samenwerking met de RIBW Vriendendienst “gewoon een maatje” kunnen psychisch kwetsbare mensen een maatje krijgen om mee op te trekken.

– Diaconale hulp en advies: In samenwerking met een diaconale commissie van de Protestantse Kerk Tiel wordt het Inloophuis gebruikt als een soort hulppost waar mensen die hulp of advies nodig hebben terecht kunnen. De diaconie is zeven dagen per week te bereiken op telefoonnummer: 06 – 81974923 of per email:  hulpenadvies@pgtiel.nl. Gewoonlijk nemen zij binnen een dag contact op. Als de hulp/het advies niet door henzelf gegeven kan worden, dan weten zij vaak een persoon of instantie die verder kan helpen.