Algemeen

Algemeen

Wat is het Inloophuis
Wie zijn we
Wat doen we

“BINNEN ZONDER KLOPPEN”
is het motto van het Inloophuis.

Het geeft aan dat het Inloophuis een gastvrije plek wil zijn met een lage drempel. Maar wat is nu een lage drempel, er is altijd een drempel. Je komt ergens binnen waar je (nog) niemand kent. Wat moet je er verwachten? Wat voor mensen zitten er?

De kracht van het inloophuis is dat er juist zoveel verschillende mensen komen. Mensen met allerlei achtergronden, met zeer uiteenlopende levensverhalen, met verschillende behoeften of redenen om te komen; mensen die gewoon even willen binnenlopen voor de gezelligheid, er even  uit willen zijn en mensen ontmoeten,  behoefte hebben aan anderen omdat het anders zo alleen is. Het is een plek die mensen bemoedigt zodat ze zich staande kunnen houden, ook een plek waar men even kan vragen bij welke instantie een bepaalde vraag neergelegd kan worden, een plaats waar mensen  een goed gesprek kunnen voeren met een van de vrijwilligers. Er zijn heel veel redenen om binnen te komen, eigenlijk een huiskamer waar je een doorsnee van de maatschappij kunt aantreffen, waar je rustig in een hoekje de krant kunt lezen, een spelletje kunt spelen of gewoon wat kunt praten.

Het Inloophuis draait voornamelijk op vrijwilligers: hartelijke mannen en vrouwen met een hart voor mensen. Dat schept de sfeer, zij geven kleur aan ons gastvrije karakter. Daarnaast zijn er twee parttime betaalde krachten in dienst die zorg dragen voor de organisatie en coördinatie. Het project is in 1988 opgezet vanuit de Tielse kerken die nog steeds zorgen dat het kan voortbestaan.

Twee keer in de week (maandag en woensdag 12.15 uur) wordt er door de kookgroep een heerlijke, verse maaltijd klaar gemaakt en voor een kleine vergoeding kan hier gebruik van gemaakt worden. Het is wel belangrijk om u van te voren op te geven. Er is beperkt plaats en voor de kokers is het fijn te weten hoeveel mensen er mee eten. Op dinsdagmiddag wordt er door een groepje kaarten gemaakt die wij verkopen ten bate van het Inloophuis. Op de zaterdag is er heerlijke soep en tosti´s voor een vergoeding, wat deze dag soms even breekt. Verder zijn er allerlei losse activiteiten en een aantal projecten.

Het is fijn om te weten dat het Inloophuis ELKE dag open is van 12.00 uur tot 15.00 uur. Je hoeft dus nooit te denken: “kan ik wel terecht?” Juist ook in het weekend, de zaterdag en zondag en op alle feestdagen! Probeer het de komende maand eens uit. Kom langs, we zien je graag tegemoet.

Ons adres is Dr. Schaepmanstraat 23 te Tiel, in de voormalige Gereformeerde Kerk. Niet te missen en er staat een bord dat je naar binnen wenkt. Wil je eerst meer informatie? Blader dan op deze site of bel ons tijdens openingstijden: elke middag tussen 12.00 en 15.00 uur op nummer 622733. Op doordeweekse dagen zijn wij tussen 10.00 en 16.00 uur ook bereikbaar op ons mobiele nummer: 06 16060164.

Tot ziens!
Han van Peer

Han van Peer
Truus Vogelzang

Bij het Inloophuis zijn twee beroepskrachten werkzaam: Han van Peer en Truus Vogelzang. Daarnaast is er een groep vrijwillig(st)ers die gastheer of -vrouw zijn, die koken of andere ondersteuning bieden.

Inloophuis Tiel
Tel. 0344 – 622733
info@inloophuistiel.nl
Dr. Schaepmanstraat 23, 4001 CV Tiel